Helt topp med Leca

De to eneboligene er bygd på høyden over Tasta sentrum.

Roger Munoz er flislegger og har bygget sitt første hus i Leca. – Det er helt topp å bygge i Leca. Det er enkelt, raskt og gir gode hus, sier han.

I bydelen Tasta i Stavanger har Harestad Bygg reist to eneboliger i Leca. Med utsikt til Tasta senter ligger husene med godt utsyn over området.

  • Det er første gang jeg har bygget i Leca. Jeg ble overrasket over hvor enkelt og raskt det gikk, forteller Roger Munoz. I samarbeid med Harestad Bygg har han har gjort store deler av murarbeidene selv. Ytterveggene er murt med Leca Isoblokk 35. De to husene er på henholdsvis 220 og 180 kvadratmeter.

Varmt hus
Munoz forteller at Isoblokkene ble valgt fordi de er raske å jobbe med og gir ferdig isolerte yttervegger.

  • Veggene var veldig raske å bli ferdige med. Det er bare å mure blokkene og pusse på begge sider, så er ytterveggene ferdig. Takket være Leca Isoblokkene har vi fått hus som bruker veldig lite strøm til oppvarming. De er lune og gode hus å være i, sier han.

Etasjeskillet innvendig og taket er i tre, men alle innevegger er av Leca Finblokk. Yttervegger og innervegger er pusset med silikatpuss og gjennomfarget silikonharpikspuss.

  • Vi er veldig godt fornøyd med resultatet. Nå som jeg har gjort det én gang, har jeg egentlig lyst til å bygge et nytt hus. Du får erfaringer som gjør at du gjør færre feil andre gangen, sier Munoz.

Prosjektinformasjon


Byggherre: Marita Harestad/ Roger Munoz
Murarbeid: Roger Munoz og Harestad Bygg
Arkitekt: Marita Harestad/ Hus og byggtegning
Leca-produkter: Leca Isoblokk 35 cm, Leca Finblokk, Andre produkter, Weber M5 Murmørtel, Gjennomfarget silikonharpikspuss

Please register your details first

Areas of interest