Hagebyen i mur

Åsen Hageby består av totalt 20 eneboliger i åsen over Kongsberg. Eneboligene er bygd med høye standard

Ett av de største boligprosjektene i Leca i Norge har vært under bygging på Kongsberg det siste året. Ikke mindre enn 20 eneboliger skal føres opp. I første byggetrinn er det 14 boliger, de fleste av dem er allerede solgt og blir flyttet inn i i løpet av våren.

Større fokus på mur som byggemateriale
- Vi ville ha større fokus på mur som materiale og har hatt stor suksess med det her på Kongsberg. Boligene skiller seg ut og har et mer eksklusivt uttrykk og har ikke vært vanskelige å selge selv om markedet generelt har vært litt tregt, sier prosjektutvikler Borgar Løberg i Notodden Mur og Entreprenørforretning AS (NME AS) 
Utmerker seg
Denne våren setter de i gang med neste byggetrinn på området. Også det blir seks eneboliger i mur. I et boligområde som stort sett ellers består av trehus utmerker de nye murhusene seg på en positiv måte. 

  • For mange kjøpere er estetikken veldig viktig. Folk vil ha rette og rene linjer og ser mot kontinentet for å hente inspirasjon. Vi forsøker å sørge for det i prosjektene våre, forteller han. Han mener det er et stort marked for murhus. Ikke minst fordi murhus krever langt mindre vedlikehold enn hus bygd i tre.

Høyere verdi

  • Her har de vært flinke til å synliggjøre verdiene av murverk. Annenhåndsverdien er høyere på murhus enn på trehus, noe som i seg selv er et godt argument for utbyggere som skal selge boliger. 

Boligene er bygget i Leca Isoblokk 35 cm, noe som gir en god U-verdi og tilfredsstiller isolasjonskravene i en moderne bolig. Sluttbehandlingen av fasaden gjøres med fiberpuss.


Mest mulig mur

  • - Vi forsøker å selge mest mulig mur til våre kunder og tilbyr kjøperne arkitekthjelp for å tilpasse huset. Ingen av husene her er like, alle er tilpasset kjøpernes ønsker, forteller Løberg. For mange kjøpere er det også viktig å vite at innemiljøet i et murhus er sunt.
  • Murverk har en generell positiv påvirkning på inneklimaet fordi det er uorganiske materialer. Det betyr også at det ikke blir mugg og sopp i et murhus, sier Simonsen. 

Faghjelp
Før byggingen begynte var NME AS i kontakt med Leca for å diskutere de forskjellige løsningene.

  • Det var utrolig nyttig å gå gjennom de forskjellige fallgruvene i forkant av byggingen slik at vi var forberedt. På slike prosjekter dukker det alltid opp noen utfordringer som Leca både så og fant løsninger på før vi kom  langt i prosjektet, sier Løberg. Han berømmer fagkompetansen og sier at de har funnet løsninger som har gjort byggeprosessen og resultatet bedre. 
  • Vi er som alle andre helt avhengig av fremdrift. Derfor er det veldig godt å ha fagekspertise å lene seg på slik at vi finner gode løsninger raskt underveis, avslutter Borgar Løberg i NME AS. 
     

Prosjektinformasjon


Byggherre: Solida AS

Arkitekt: Søndergaard Rickfelt AS

Entreprenør: Notodden Mur og Entreprenørforretning AS 

Murarbeider: Notodden Mur og Entreprenørforretning AS  

Leca-produkter: Leca Isoblokk 35 cm

Relaterte produkter: Weber.base 261 Fiberpuss

 

Please register your details first

Areas of interest