Grunnmuren kom med helikopter

Grunnmuren kom med helikopter

50 løft med helikopter ble det mest effektive da Byggmakker på Ski skulle levere materialer til en ny hytte på Nesodden
Den nye hytta ligger på Flaskebekk på vestsiden av Nesoddlandet. Veiene her er så trange at lastebilen fra Byggmakker ikke kunne levere materialene på byggeplassen.

- Byggmakker anbefalte å bruke helikopter til å flytte materialene den snaue kilometeren fra Flaskebekk brygge til byggeplassen. Vi har aldri gjort det før, men det var utrolig effektivt, forteller Steinar Aaslund i Drøbak Tømrerservice as som bygger hytta. Hytta erstatter en gammel hytte som måtte rives fordi en grevling hadde gravet ut fundamentet. Grunnflaten blir på 75 kvadratmeter. Grunnmuren bygges i Leca Isoblokk 30 cm.

- Det hadde vært helt uaktuelt å bære byggematerialene helt fra veien. Alternativet var båt, men da måtte det bæres opp, forteller han. I løpet av to raske timer hadde helikopteret gjort 50 løft fra brygga til byggeplassen. Alle materialene måtte spesialpakkes. Blant annet måtte Leca-blokkene stroppes sammen med en pall under og over før helikopterselskapet ville løfte.

- Det er mer logistikk og mer å passe på å gjøre det på denne måten. Naboer og kommune må gi klarsignal. Men når alle er klare, er det ingen tvil om at helikopterløft er veldig effektivt, sier Steinar Aaslund i Drøbak Tømrerservice as.

Prosjektinformasjon


Totalentreprenør: Drøbak Tømrerservice AS

Arkitekt: Derlick Arkitekter AS

Murarbeid: Nils Rasmussen og Lasse Brastad  

Leca-produkter: Leca Isoblokk 30 cm

Please register your details first

Areas of interest