Grønn Bolig selger gode Leca-hjem

1 - Boligene kan tilrettelegges med universell utforming og kvalifiserer for Husbanklån

Alle byggefirma kan selge hus. Initiativtakeren bak Grønn Bolig ville utvikle hjem som er gode å leve i, nå, og for resten av livet.

Grønn Bolig har utviklet løsninger som gjør det rimeligere å velge murhus, resultatet er god etterspørsel etter kjedens hus av Leca.

Grønn Bolig bygger praktisk talt på vedlikeholdsvennlige materialer i alle ledd, på  energiriktige løsninger, funksjonalitet og trivsel. På få år har de etablert et nett av forhandlere som strekker seg over store deler av Sør-Norge, opp til Trondheim. Det begynte med et byggefelt på Sveio. 

Traff en nerve

Initiativtakeren, daglig leder Jan Inge Aase, arbeidet med å utvikle en boligpark på over 180 bo-enheter utenfor Haugesund, og hadde en ambisjon om å utvikle gode hjem. 

- Vi ønsket å bygge grønt, fordi vedlikeholdsvennlige og energiriktige løsninger er riktige i det lange løpet, både for eierne og for miljøet. Vi ønsket å utvikle noe som skiller seg ut, standardløsninger er det for mange av allerede. Og vi bestemte oss for å skape gode hjem til en riktig pris, forteller han. 

Da boligene ble lagt ut for salg, var responsen meget bra. Ikke bare fra kunder som ønsket hus i boligparken de utviklet, men også fra mennesker som hadde tomt og var på utkikk etter den riktige boligen for dem.

- Det gikk ikke lang tid før vi var i ferd med å bygge flere hus for andre, enn vi gjorde på vårt eget felt. Da visste vi at vi hadde truffet noe helt spesielt, forteller han entusiastisk.   

Vedlikeholdsfri fritid

Derfra har det, bokstavelig talt, bygget på seg. Nå leverer Grønn Bolig en videreutviklet versjon av murhusene det hele startet med. Ytterveggene består av Leca Isoblokk 35 cm, som er pusset på begge sider. Takene er av tre, terrassegulv er av vedlikeholdsfri Royalimpregnert trevirke, og rammene rundt vinduene har aluminium utvendig. Her snakker vi gjennomførte løsninger.

- Kundene våre velger ofte murhus fordi det gir mer fritid. Murhus er varige, og du slipper maling og annet vedlikeholdsarbeid. Da kan en bruke fritiden og pengene sine på annet enn vedlikehold. Det verdsetter kundene våre, forklarer den daglige lederen i Grønn Bolig. 

Kutter kostnadene

Takket være Leca-veggene oppfyller husene kravene til passivhus. Boligene har balansert ventilasjon, noe som gir et behagelig og allergivennlig inneklima. Samtidig er energibruken så lav at strømregningen for et Grønn Bolig-hus på 150 kvadratmeter er halvert i forhold til et tradisjonelt hus.

- Hvis fordelene med murhus er så stor, hvorfor kjøper ikke alle disse husene da?

- Tradisjonelt har murhus vært mer kostbare enn trehus. Årsaken er at murhusene som regel har vært spesialtegnet, store og mer påkostede enn standard trehus. Ofte har byggene også vært så komplekse at de er vanskelige å kalkulere. Resultatet har vært at murerne enten må ta veldig godt i, eller risikerer å gå med tap på jobben, svarer Aase, og fortsetter.

- Med våre Leca-hus har vi snudd på dette. Vi har tegnet hjem som er enkle å bygge og har et godt design. Og fordi vi har tatt utviklingskostnaden, kan forhandlerne tilby husene til en god pris. Resultatet er at vi selger flere hus av mur, svarer han.

Et solid konsept

Også materialvalget har betydning for suksessen.

- Fordi husene bygges av Leca, vet både forhandlerne og boligkundene at de er trygge. Alle i Norge vet at Leca står for kvalitet og soliditet, det er et anerkjent produkt som passer ideelt inn i konseptet vårt, beskriver Jan Inge Aase.

- I tillegg har Leca en solid organisasjon, som hjelper oss med videreutviklingen. Og fordi de er store, når vi ut på flere steder. Grønn Bolig og Leca passer godt sammen, sier den daglige lederen i Grønn Bolig bestemt.
 

 

Please register your details first

Areas of interest