Fyrtårnet på Hjellestad

1 - Eneboligen er oppført i kombinasjonen mur og tre, der tårnet utgjør murdelen

Først skulle det bli et firkantet tårn i tre. Heldigvis ble det et fyrtårn i mur. Med nesten 360 graders utsyn. 

Eneboligen er oppført i kombinasjonen mur og tre, der tårnet utgjør murdelen.

Om det var fordi kona til husbyggeren er flyger at arkitekten tegnet en del av huset som et tårn, vites ikke, men det er jo ganske trolig. Og spesielt og flott ble det tre etasjer høye tårnet vitterlig. Eneboligen er oppført i kombinasjonen mur og tre, der tårnet utgjør murdelen. Boligarealet er totalt på 290 m2. Murerjobben gikk til Ny-Hus AS.

Grunnflate 20 m²

- Det er ikke hver dag man får anledning til å mure et tårn, så dette var artig. Grunnflaten er bare 20 m2, men arealet samlet i de tre etasjene gir godt med plass. Flott er det innvendig også, forteller Svein Hustveit, daglig leder i Ny-Hus AS. Bedriften har 10 ansatte og arbeider mye med eneboliger, i tillegg også annet mur- og flisarbeid.  

Et samarbeid med to byggmestre gjør at selskapene utfyller hverandre og kan gå sammen om prosjekter. - Arkitekten tegnet først et tårn i tre. Dette ble endret underveis til mur, og tårnet er oppført i Leca Buet blokk. Etasjeskille er Leca Byggeplank. Utvendig er det brukt Fiberpuss med silikatmaling. For oss er dette et fint referanseprosjekt, alt må jo ikke være firkantet, smiler Svein Hustveit.

Prosjektinformasjon


Arkitekt: Forum Arkitekter AS, siv.ark. MNAL Per Hammer

Murarbeid: Ny-Hus AS

Leca-produkter: Leca Byggeplank, Leca Isoblokk 30 cm

Relaterte produkter, Weber.base 261 Fiberpuss 

 

Please register your details first

Areas of interest