Funkis i Sortland

Dette murhuset er et flott referanseprosjekt og nok det største vi har oppført hittil

Et flott funkishus er oppført i Sortland. Utførende er den Sortlandbaserte bedriften Mur & Malerteknikk AS. Et flott referanseprosjekt.

Siden etableringen av Mur & Malerteknikk AS i 2003 har firmaet utviklet seg i takt med markedets etterspørsel. Spesielt gjelder dette murhus og fasadearbeid i mur. Selskapet har i dag 14 ansatte med en tverrfaglig miks av murere, malermestre og andre håndverkere. 

  • Dette murhuset er et flott referanseprosjekt og nok det største vi har oppført hittil. Men det kommer garantert flere. For hvert referanseprosjekt, kommer nye etter, forteller prosjektleder Ken Magne Kristoffersen


Arbeid og privatliv uten konflikter
Firmaet på Lillehammer kunne drives videre av dyktige medarbeidere. Samtidig var det ønskelig med et nytt kjedekontor for sitt kjedekonsept – i skrivende stund er de nå i tillegg til Lillehammer etablert med storkjøkkensentre i Bergen, Haugaland, Agder, Drammen, Fredrikstad og Trøndelag. Dessuten hadde Liv og en venninne bygget opp et mønster- og inspirasjonsmagasin som selges i hele Norden. Planene videre var et distribusjonsnett i England og USA. Alle disse gjøremålene måtte være med i planleggingen av den nye fremtiden. 

  • Vi ville ha et hus som kunne kombinere jobb og bolig på en slik måte at arbeid og privatliv ikke krasjet med hverandre. Gjennom mange år med prosjektering og tegning av profesjonelle serveringssteder for andre, følte vi at vi hadde verktøyet og kunnskapen som skulle til for å tegne og prosjektere vårt eget hus, forteller Liv og Lars Harby. Tomta på 30 mål og med 200 meter strandlinje fikk de kjøpt av gode venner. Med panoramautsikt mot Vesterålen og Lofotveggen mot vest og Stetind mot sør, var det litt av et drømmested. 
  • Før vi kunne sette i gang med noe som helst, hadde vi et stort problem som måtte løses. Uten tilknytning til skikkelig bredbånd ville vi være hjelpeløse her ute. Men kommunen tente på idéen og igangsatte utbygging av bredbånd i området, selvfølgelig til glede også for fastboende og hyttefolk. Flere ser nå muligheten til å kunne etablere seg i området. Med dagens teknologi trenger ikke alle klumpe seg sammen i byene, sier de.  


Form og byggematerialer

  • Når vi skulle velge form og byggematerialer var det flere hensyn å ta. Med Ofotfjorden og Vestfjorden rett ut, kan været til tider være en utfordring. Etter mye nettsøk og mange møter falt valget på murhus. Etter ytterligere undersøkelser falt valget på Leca fordi de har lang erfaring, gode referanser og ikke minst et stort spekter av produkter. Som Leca Isoblokk, Leca Byggeplank samt en  godt utviklet utvendig puss. Vi ønsket et hus med vannbåren varme, og Weber flytsparkel ble benyttet på alle gulv i stedet for betong. Dette medfører at reaksjonstiden på innstilt temperatur reduseres med 80 prosent, forklarer Harby.

Kreative håndverkere

  • Da planløsning, byggegodkjenninger og materialvalg var klart, valgte vi å styre prosjektet selv og var derfor avhengig av dyktige og kreative håndverkere. Bygg-Konsult Ballangen AS fikk entreprisen på selve bygget. Firmaet hadde ikke den store erfaringen med bygging i Leca i så stor skala, men det skulle vise seg at det bare var en fordel. Med stor nøyaktighet og profesjonell innstilling gjennomførte de en fantastisk jobb, og resultatet kunne ikke bli bedre. Med tett og positiv dialog mellom byggherre og entreprenør fungerte prosjektet fra første dag til huset sto ferdig i juli 2010,  sier Liv og Lars Harby fornøyd.  

Prosjektinformasjon


Arkitekt: Lilleng og Gammelgård Arkitekter I/S 

Entreprenør: Mur & Malerteknikk AS 

Murarbeider: Mur & Malerteknikk AS
 
Leca-produkter:
Leca Isoblokk 35 cm, Leca Byggeplank

Please register your details first

Areas of interest