Funkis i Kristiansund

Flott hus, flott utsikt_CAPA

På en fantastisk utsiktstomt i sentrum av byen ligger drømmehuset i mur. Profesjonell murerhjelp, men også egeninnsats, gir resultater.

Drømmehuset i mur
Rune Thordarson Eilertsen og hans kone har begge sine røtter i Kristiansund. Etter en del arbeidsår i Oslo, dukket muligheten til å flytte tilbake til hjembyen opp. Da drømmetomta ble en mulighet, fant de det naturlig å bygge fremtidens hjem i mur.

  • Det er to klare årsaker til at vi ville bygge i mur. Årene vi bodde i Oslo, var i en toppetasje i Leca på en ombygd fabrikk i tegl. Erfaringen vår med å bo i en bolig av mur er så positiv at vi ønsket å videreføre dette. Et annet poeng er at murmester Mørkedal fremsto som faglig dyktig og en fin samarbeidspartner, forteller Thordarson Eilertsen. I utgangspunktet skulle det bygges fire ferdig oppførte eneboliger i betong på området, men han fikk kjøpt tomt og tegninger slik at han selv kunne gjøre materialvalg og de modifiseringer som var ønskelig.
  • I samarbeid med arkitekt Roger Snustad hos Per Solem Arkitekter AS i Trondheim kom vi frem til løsninger vi var fornøyd med. Januar 2004 startet byggingen av funkishuset, som har en boflate på 320 m² fordelt på tre etasjer. Huset var innflytningsklart til jul samme året. Murmester Mørkedal har stått for muringen av huset og all utvendig og innvendig puss, men det har også vært en betydelig egeninnsats, forklarer Thordarson Eilertsen.
  • Jeg har gjort mye innvendig arbeid selv, deriblant muring av peis. Jeg hadde liten murererfaring, men det er det fine med muring, når du ser at noe blir feil, er det alltid mulig å rette det opp igjen, forteller den fornøyde murhuseieren Rune Thordarson Eilertsen.
     

Prosjektinformasjon


Arkitekt: Sivilarkitekt MNAL Roger Snustad, Per Solem Arkitektkontor AS

Leca-produkter: Leca Isoblokk, Weber-produkter, weber.ton 303 Silikatmaling, Weber Lydgulv
 

Please register your details first

Areas of interest