Fra kråkeslott til moderne murhus

Et spennende og uvanlig hus er det blitt, det gamle kråkeslottet

I barndommens ferier lekte skuespiller Bjørn Wilberg Andersen utenfor et kråkeslott blant epletrær og beitende kuer. Nå bor han samme sted, men i et moderne murhus. ”Vi har fått et hus vi trives veldig godt med”, sier han.

Familien kjøpte tomt og sommerhus her i 1926. I dag ville man kalt det et kråkeslott. I alle år fungerte det som sommerhus på landet for en stor familie. For meg som bygutt var det som en drøm, et ekte landliv med frukttrær og beitende kuer, fiske- og oppdagelsesturer i fjæra. Men gjennom 60- og 70-tallet vokste byens grenser også hit, med villaer og boligstrøk. Etter hvert var dette det eneste landstedet som var igjen. Da min far døde, var det tid for å tenke nytt, forteller skuespiller Bjørn Wilberg Andersen, kjent bl.a. fra roller som Varg Veum og ved Den Nationale Scene i Bergen. 

Planlegging av et nytt murhus startet i 2005, og det gamle sommerhuset ble revet. Murmester Eirik Hansen startet prosjekteringen og oppføringen i 2007. Et år senere sto huset ferdig. – Slike bygg krever en spesiell innsats, for her er mange utfordringer. Heldigvis har arkitekt,murmester og øvrige håndverkere vist stor kreativitet og innsatsvilje for å løse utfordrende detaljer og løsninger. Innflyttingen skjedde i 2008. Vi har fått et hus vi trives veldig godt med, sier en fornøyd Bjørn Wilberg Andersen.

Det moderne murhuset har en boflate på ca 350 kvm. Søsteren skal flytte inn i leiligheten på 80 kvm i underetasjen.

Prosjektinformasjon


Arkitekt: 1:1 Arkitekter AS

Murarbeid: Murmester Eirik Hansen AS

Leca-produkter: Leca Isoblokk 30 cm, Weber-produkter, weber.base 261 Fiberpuss

Please register your details first

Areas of interest