Fra aske til murhus

1 - Dette er vårt nye drømmehus i mur

Familiens enebolig fra 80-tallet brant ned til grunnen. Nærmest i siste liten ble beslutningen om å bygge opp huset igjen omgjort fra tre til mur.

Slik ble det nye drømmehuset etter brannen.

Mistet alt

Vi mistet alt, men vårt nye drømmehus i mur er et bra plaster på såret, sier byggherre Jon Nordsletten. Han står på den store terrassen og nyter både det flotte augustværet og utsikten over Drøbak og Oslofjorden. Han forteller at byggeprosessen var en styrt gjennomføring i samarbeid med forsikringsselskapet. 
Egentlig skulle huset bygges opp igjen i samme stil og form, men huseierne begynte å se på forskjellige murhus. Blant annet er det er flere flotte murhus i nabolaget.

Entusiastisk arkitekt

Vi tok kontakt med arkitekt Line Stokholm, og hun gikk entusiastisk i gang med å tegne vårt nye hus. Hagen med hagetrapp var selvfølgelig ikke brent ned, så disse elementene fikk være med videre. Takterrassen er en genistrek som vi setter utrolig pris på, her nyter vi vær og utsikt så ofte vi kan, sier Nordsletten og viser vei inn i det flotte huset.
Arealet er på totalt 420 kvm. 70 kvm av dette er en egen utleieenhet. Etasjeskillet er Leca Byggeplank med vannbåren varme. Det er gasspeis med Leca pipe, og det er balansert ventilasjon. Her er det godt å bo, smiler Jon Nordsletten. 

Prosjektinformasjon


Entreprenør: Follo Bygg & Eiendom AS 

Murarbeider: Mur, Puss og Flis AS 

Arkitekt: Siv.ark. Line Stokholm, Kile Stokholm Arkitekter AS 

Leca-produkter: Leca ByggeplankLeca PipeLeca Isoblokk

Please register your details first

Areas of interest