Forkjærlighet for mur

Arkitekt Kirsti Sveindal i sitt nye Leca-hus

Det var arkitekt Kirsti Sveindal sitt første hus, og det måtte bli et murhus. Og det skulle ha en pusset, klassisk fasade. På begge sider. 

Fra kjøkken og stue kan arkitekt Kirsti Sveindal følge sola og lyset i nesten alle fire himmelretningene. Når våren med varme inviterer til samspill, åpner hun veggen og slipper lyset inn og tar stegene ut.

Følger sola og lyset i alle fire himmelretningene.

Terrassen er den forlengede spisekroken og nærkontakten med sjø og Haugalandet som strekker seg ut så langt øyet kan se. Den nye og moderne eneboligen ved Isdammen like utenfor Haugesund sentrum er på 280 m2. I tillegg til eget boareal, rommer huset en leilighet på 35 m2 som nå skal nyttes til eget kontor. Byggematerialet er Leca Isoblokk 30 cm. Som etasjeskille og tak er det benyttet Leca Byggeplank. Gass er oppvarmingskilde og sender vannbåren varme ut i et Weber Komfortgulv.

Måtte bli et murhus

  • Når jeg etter hvert skulle bygge mitt første hus, måtte det bli et murhus. Jeg har en forkjærlighet for mur. Ønsket var en vedlikeholdsfri bolig, med et tidløst uttrykk, og det var derfor naturlig å velge Leca Isoblokk som gir mulighet for pusset overflate både utvendig og innvendig. Nå har vi bodd her i et år og er kjempefornøyde. Huset har en åpen innvendig løsning, men det er lite å høre av for eksempel barnelek fra etasjen under. Mur er lunt og godt vinterstid, og svalt sommerstid. Det er akkurat slik det bør være, sier Kirsti Sveindal, som i skrivende stund tegner hus for andre - flere av dem murhus.

Prosjektinformasjon


Arkitekt: Siv.ark MNAL Kirsti Sveindal, Katarsis AS

Murarbeid: Murmester R.B. Johannessen

Leca-produkter: Leca Isoblokk 30 cm, Leca Byggeplank

Weber-produkter: weber.base 261 Fiberpuss, weber.pas Silikatpuss

Please register your details first

Areas of interest