Et skjul mot uvær og krypinn mot kulde

Hytta har en grunnflate på 87 kvm. Annen etasje har et areal på 60 kvm

Midt i fantastisk natur på Europas tak, nærmere bestemt i Østerbø i Aurlandsdalen, 830 meter over havet, finner du en hytte litt utenom det vanlige. Vær, uvær. Vinter, vår, sommer og høst. Murer Frode Bergheim er forberedt.

Hytta - eller hytten - som de sier i Bergen, er oppført i materialene han finner best egnet - og trosser elegant hva som måtte komme vannrett eller loddrett. 

- Hytten skal være så lun som mulig og maksimalt vedlikeholdsfri. Et skjul mot uvær og krypinn mot kulde. Og selvfølgelig et sted å kose seg og slappe av sommer som vinter, forteller murer Frode Bergheim hos Murmester Jon. A. Nygård AS i Bergen. Kunnskapen om tidligere tiders steinbuer innpå fjellet, reist av erfarne veidemenn, blir på denne måten holdt i hevd. 

Svarte til forventningene

- Jeg hadde hørt at bruk av Leca Isoblokk som byggemateriale ville stenge lyden av storm og uvær ute. Og det svarer til forventningene, det er utrolig stille. Jeg er storfornøyd med valget av Leca, sier Frode Bergheim. Hytten er oppført i Leca Isoblokk 25 cm med Weber Fiberpuss-system. Sluttbehandling er to strøk Weber Silikonharpiksmaling. 

 

Prosjektinformasjon


Leca-produkter Leca Isoblokk 25 cm 

Please register your details first

Areas of interest