Elitehockey mellom Leca-blokker

Garderobeveggene er i Leca i stedet for gips for å tåle røff behandling

Hockey-laget Frisk Asker skal spille hjemmekampene sine i nye Risenga Ishall. Veggene er i Leca. – De tåler tøff bruk. Er det noen som blir sint her, blir det kølla som knekker, og ikke veggen, sier prosjektlederassistent Christian Eriksen.

Backe Stor-Oslo bygger en ishall som skal tåle litt. - Leca er valgt fordi vi anser det som såpass holdbart. Her blir det relativt tøff bruk. Det er ikke noen hemmelighet at ishockeyspillere er røffe, sier Eriksen.

Kølla som knekker

- Hvis vi hadde satt opp alt dette i gips, kunne vi hatt et stort problem. Men nå blir det kølla som knekker, og ikke veggen.

Eriksen arbeider på det som foreløpig heter Risenga Ishall, i Asker. Her skal Frisk Asker spille eliteserie. I tillegg til ishockey blir det plass til kortbaneløp og kunstløp når den nye hallen står ferdig.

- Hallen blir like stor som Askerhallen er i dag. Men der er det turnhall i tillegg – det har ikke vi. Dermed blir dette et større publikumsbygg, forklarer Christian Eriksen. Hele området rundt hallen – Risenga Idrettspark – fornyes også.

Høye vegger

- Bærekonstruksjonen er prefabrikkert betong og stål. Innvendig er det Leca-vegger på plan 1 og tømmervegger på plan 2. Gjengangeren av det som er synlig, er malt finblokk. Så brukes det Iso-blokk i vegger mellom ulike soner, og så er det 20 centimeter universalblokk der vegghøyden ikke tillater å bruke tynnere, sier Eriksen.

Utfordringen er nemlig at veggene er høye. Det er fem og en halv til seks meter mellom plan 1 og plan 2.

- Derfor har RIB gått gjennom alle veggene og vurdert stabilitet. Vi legger inn ekstra U-blokkskift og stål der det trengs.

Slemmes

Murerfirmaet Mjøndalen Mur & Puss kom inn tidlig på byggeplassen. Det ga muligheten til å arbeide uforstyrret, men også våtere og mer utsatt for vind og vær.
Mange av veggene er slemmet, mens noen har fått puss.

- Der hvor det skal flislegges og der hvor det er spesielle lydkrav. Vi har noen vegger der det er spesifisert puss på den ene siden og slemming på den andre, forteller Christian Eriksen.

Prosjektinformasjon


Prosjekt: Risenga Ishall (midlertidig navn) i Asker. Arena for ishockey, kortbaneløp og kunstløp

Byggherre: Asker kommune

Totalentreprenør: Backe Stor-Oslo

Mur, puss og fliser: Mjøndalen Mur & Puss

RIB: Dr. techn. Olav Olsen

Produkter: Leca Finblokk, Leca Isoblokk, Leca Universalblokk 20 cm og noe Leca Fasadeblokk
 

Please register your details first

Areas of interest