Det prisbelønte huset

Det prisbelønte huset

Dette praktfulle Leca-huset på Ullern i Oslo ble belønnet med Murverksprisen i 1993. 

Dette er et Leca-hus som godt og vel har passert 20 års levetid. Fire murvolumer over tre plan reiser seg rundt gangaksen i huset. Hulltagningen i muren er styrt av ønsket om å hindre innsyn til omkringliggende bebyggelse, samt fange inn utsikt i alle fire himmelretninger.

De flate takene strekker seg ut og knytter huset til kolleformasjonen, og danner samtidig kontrast til to ranke popler i vest.

Huset ble belønnet med Murverksprisen i 1993 for et «fremragende resultat som står som et forbilde for dem som ønsker å bygge i mur».

Murverksprisen er en norsk arkitekturpris som ble opprettet i 1979 av selskapet Norsk Leca for å stimulere og utvikle bruken av murverk i norsk byggevirksomhet. Prisen deles i dag ut av Norsk Murforum –byggutengrenser.no og går til bygg i Norge med fremragende arkitektur der murverk også er anvendt på en håndverksmessig og teknisk god måte.

Sekretariatet er hos byggutengrenser.no i Oslo og juryen består av fem personer, hvorav tre er fra Norsk Murforum og to personer fra Norske arkitekters landsforbund (NAL). Prisvinneren mottar en plakett i rustfritt stål som kan monteres på bygget i tillegg til at de involverte parter mottar et diplom. 

Her ser du en oversikt over de husene som er belønnet med Murverksprisen fra starten i 1979 til og med 2015.

Prosjektinformasjon


Lund Hagem Arkitekter AS

Please register your details first

Areas of interest