Brannsikker stall i Leca

1 - Seks hester stortrives i den nye stallen

En stall bygd i Leca er brannsikker, enkel å vedlikeholde og gir godt inneklima for hestene. Det er rikelig med gode argumenter for at også hester skal bo i mur. 

Utvidelsen av stallen på Hestebråten har gitt seks nye plasser til hester. Eier Kjærsti Fredriksen sier hun valgte å bygge i mur fordi det er mer brannsikkert enn trebygg.

 

  • Samtidig får vi mindre fuktproblemer når vi har bygget i mur. Vanlige staller bygges i tre med sponplater, noe som gir et dårligere inneklima for hestene, forteller hun. At ektemannen Frank er murer og driver sitt eget murerfirma var også medvirkende til at mur ble valgt som materiale for utvidelsen. Den nye stallen er bygget i forlengelsen av en eldre låve. Stallen er bygget i to etasjer. I den ene etasjen har hestene fått god plass, mens det i underetasjen er blitt romslig lagringsplass.   
  • Mange hester er fæle til å sparke og gnage på båsene. Det er lettere å reparere skader i mur. En annen ting er at det ikke er like interessant for hestene å sparke i mur fordi det gir ikke det samme smellet som et spark i en sponplate, forteller Kjærsti Fredriksen i Hestebråten.    

Prosjektinformasjon


Murarbeider: Murmester Heskje AS 

Arkitekt: Ingeniør Håkon Frostad AS 

Murarbeid: Frank Fredriksen Murerfirma AS  

Lecaprodukter: Leca Universalblokk, 
Leca Byggeplank, Leca Isoblokk 30 cm 

 

Please register your details first

Areas of interest