Bare Leca som tåler bruken

Nye Varhaug flerbrukshall tas i bruk i løpet av våren 2016

Tøff bruk og mye slitasje i garderobe og ganger gjorde at lettvegger av Leca ble eneste fornuftige løsning i nye Varhaug Flerbrukshall.

Om kort tid åpner den nye flerbrukshallen til Varhaug idrettslag. Mesteparten av bygget er reist på dugnad med innsats fra foreldre, aktive og andre i lokalmiljøet.

- Garderober, dusjer og ganger i en slik hall må tåle tøff bruk. Spillere slenger rundt seg med bager og kan kanskje være frustrerte over resultatene på banen. Da er det fordel å ha vegger som tåler en støyt, sier Tore Dubland i murerfirmaet Waldeland & Dubland AS. Han understreker at gipsvegger ikke var et alternativ. Som foreldre og aktive har de engasjert seg i byggingen av hallen og stilt opp på dugnad for å realisere det nye anlegget.

Lettveggsblokker

Det er første gang Dubland har stablet Leca lettveggsblokker, og han er positivt overrasket. – De er veldig fine å jobbe med. Til å begynne med tar det litt tid før man kommer i gang med stablingen, men etterhvert går det som en drøm, sier han. 
Sammen med andre foreldre er det lagt ned over 12 000 dugnadstimer i hallen. 

- I alt er vi 6 personer som har stablet og bygget hele garderobeanlegget med lettveggsblokkene. Vi brukte blokklim, noe som gjorde at arbeidet gikk utrolig enkelt og raskt, forteller Dubland.

Unngå fuktskader

Valget av Leca på innerveggene handler ikke bare om at det skal tåle tøff bruk, men også om å unngå spredning av en eventuell brann.

- Et annet viktig argument er selvfølgelig at vi ikke blir utsatt for fuktskader når vi har brukt Leca i veggene. Særlig i de mange dusjene og våtrommene i anlegget er dette viktig, sier Dubland. Spillere slenger rundt seg med bager og kan kanskje være frustrerte over resultatene på banen. Da er det fordel å ha vegger som tåler en støyt.

Prosjektinformasjon


Byggherre: Varhaug idrettslag

Murarbeid: Waldeland & Dubland AS på dugnad sammen med andre fra lokalmiljøet.

Leca-produkter: Leca Lettveggsblokk

Weber-produkter: Weber blokklim, Weber Sparkel

Please register your details first

Areas of interest