Action for lydblokka

 Det blir bra med action for Leca Lydblokker som er murt opp i kinosalene i det nye kulturhuset i Stjørdal

Det blir nok bra med action etter hvert for Leca Lydblokker som er murt opp i kinosalene i det nye kulturhuset i Stjørdal 
 
Om kort tid får også Stjørdal et helt nytt kulturhus. Kulturhuset som åpner i august har fått navnet "Kimen" og skal i tillegg til bibliotek, Ungdommens hus og gallerier inneholde kinosaler og konsertsaler. 

  • I kino- og konsertsalene er lyd selvfølgelig viktig, og ikke minst smitte av lyd fra den ene salen til den andre. Derfor er nøyaktigheten i murarbeidet ekstra viktig her, forteller Terje Nygård, murmester i Bugge AS. 

Leder lyden
I alle salene har de murt opp Leca Lydblokk noen centimeter fra betongveggene. Kontakt mellom de to veggene ville gjort at lyden forplantet seg i bygget. 

  • Blokkene er murt opp helt til ti meters høyde uten forankring til bakenforliggende konstruksjon. I snitt er veggene åtte meter høye. Vi har måttet passe ekstra godt på at mørtel ikke tyter ut på baksiden og får kontakt mot betongveggen, forteller han. Lydblokkene brukes også som skillevegger mellom øvingsrom og er brukt for å dempe støyen fra ventilasjonsanlegget. I alt er det murt opp 1800 kvadratmeter lydblokk i det nye kulturhuset. Alle veggene er sprøytepusset med Weber Murmørtel M5. 
  • Det er en svært kompakt blokk som er veldig stabil å legge. Det har gjort at vi har klart så store frittstående høyder, forklarer Terje Nygård, murmester i Bugge AS.
     

Prosjektinformasjon


Entreprenør: Skanska

Byggherre: Stjørdal kommune

Murarbeider: Bugge AS

Arkitekt: Lusparken Arkitekter AS

Leca-produkter: Leca Lydblokk

Relaterte produkter: Weber Murmørtel M5

Please register your details first

Areas of interest