480 Barn – Én barnehage

Dette murhuset er et flott referanseprosjekt og nok det største vi har oppført hittil

480 Barn – Én Barnehage
Margarinfabrikken barnehage i Oslo er landets største, og den rehabiliterte margarinfabrikken fra 1927 har virkelig fått et nytt liv der 480 barn og 130 ansatte trives svært godt. 

Margarinfabrikken barnehage er landets største barnehage med til sammen 480 barn og 130 ansatte. Barnehagen består av to bygg, ett rehabilitert bygg fra 1927 og ett nybygg - Vi er veldig godt fornøyd med begge byggene. Det gamle bygget har fått moderne, praktiske og morsomme løsninger som barna og de ansatte trives godt i, forteller enhetsleder Line Bjørnskau Brandt i Oslo kommune.  

Store skader
Da Wegger& Kvalsvik AS begynte arbeidene på barnehagen hadde det ærverdige bygget til Margarinfabrikken Norge på Sagene i Oslo stått tomt og uoppvarmet i flere år. Det var derfor store skader på bygget. Innvendig ble nesten all puss pigget ned. Det samme ble gjort på de delene av fasaden som var dårlige. Bygningen er på Byantikvarens gule liste. Fasaden ble i all hovedsak bragt tilbake til det uttrykket den hadde opprinnelig. Innvendig er det imidlertid lite som minner om tidligere tiders nærings¬middelindustri.

Vannlekerom

  • Dette er det mest populære rommet i hele barnehagen. Her er det full aktivitet hver dag, forteller Brandt. I tillegg er det egne rom for teaterframføringer og en stor gymsal. Barna kan også boltre seg i et eget klatrerom, på et forskningsrom og i et mediatek.

Prosjektinformasjon


Arkitekt: NAV Arkitekter AS 

Byggherre: Omsorgsbygg Oslo KF 

Totalentreprenør: Wegger & Kvalsvik AS 

Murarbeider: Wegger & Kvalsvik AS  

Leca-produkter: Leca Isoblokk 25 cm , Leca Fasadeblokk , Leca Universalblokk 

Please register your details first

Areas of interest