Murhus

leca

 

Det aller viktigste med murhus er kanskje den muligheten du får til å bygge et hus litt utenom det vanlige. Det sier i hvert fall de aller fleste som velger seg murhus i funkis stil. Men det finnes nok av andre gode og rasjonelle argumenter også!

Murhus er nesten helt vedlikeholdsfrie

Et trehus skal males eller beises hvert 5.-6. år. Vegger må skrapes og panel må skiftes. Et murhus derimot, er nesten vedlikeholdsfritt, det holder vanligvis med ny puss etter 20-25 år. Det betyr ikke bare mye mindre arbeid, men også betydelige besparelser rent økonomisk.

Enestående brannsikkerhet

Norge er blant de vestlige land der det brenner mest. En av årsakene er rett og slett at vi bygger mer trehus enn de fleste. Og tre brenner lett. Mur derimot, brenner som kjent ikke.

Tåler råte, sopp, fukt og skadedyr

Leca kan ikke råtne. Det er et uorganisk materiale som ikke gir grobunn for sopp eller råteskader. Et gjennomfuktet murhus blir ikke skadet, bare vått. Og beholder alle sine gode egenskaper. Leca inneholder heller ingen organiske stoffer som kan tiltrekke eller skape livsvilkår for skadedyr.

Varmt om vinteren, kjølig om sommeren

Murhus holder jevn temperatur innvendig, fordi mur er et «tregt» materiale som opptar og lagrer temperaturen rundt seg og avgir den svært langsomt. Derfor er murhus svale og behagelige om sommeren, og varme og gode når vinterkulda setter inn. Siden mur holder så godt på varmen, greier du deg med mindre fyring, noe du vil merke på fyringsutgiftene.

Støysikker

Leca isolerer bedre mot støy enn lettere konstruksjoner. Lydgjennomgang mellom etasjer og mellom rom og boenheter er noe av det som irriterer nyboligkjøpere aller mest. Og siden vi stadig bor tettere og mer urbant vil flere av oss få utfordringer med trafikkstøy og annen uønsket lyd utenfra.

Miljøvennlig

Murverk gir sunne hus med lang levetid. Våre materialer inneholder ingen helse- eller miljøfarlige stoffer, de avgir ingen skadelige utslipp, de er motstandsdyktige mot fukt, sopp og råte, de krever minimalt av vedlikehold og er enkle å rive, separere og gjenbruke etter endt levetid.

Som skapt for moderne funkishus

Dagens arkitektur er blitt langt mer «funkisaktig». Tradisjonelle hus med valmet tak, karnapper og smårutete vinduer taper terreng. Inn kommer funksjonelle hus som er enkle i formen, med rene og rette linjer og gjerne store vindusflater. Slike løsninger bygges særdeles effektivt med «byggeklosser» av Leca.

 

Please register your details first

Areas of interest